Меню Затваряне

Пловдивчанката сложи боксовите ръкавици за снимките на кампанията срещу насилието над жени

Габриела Якуб има ново амплоа. Отскоро пловдивската моделка е лице на кампания, която се бори срещу насилието над жените. Габриела е сред активистките на „Сърце за пример“. Там са събрани социално ангажирани дами, които правят дизайнерски дрехи, декоративни букети и украси. 40 процента от събраните средства при продажбите ще бъдат дарени за каузата.

Габриела Якуб

„Всяка четвърта жена у нас в България е жертва на домашно насилие. Подкрепих инициативата, тъй като се прави нещо благородно. “Сърце за пример” е нашият начин да кажем “Стига” и да повдигнем паравана над поредната тема табу, която касае всички ни“, твърди Габриела Якуб.

Хубавицата се снима за каузата, облечена в бяла рокля, символизираща женската невинност, и боксови ръкавици, които са символ на борбата срещу агресията.

Инициативата се подкрепя още от Маги Желязкова, Ася Капчикова и други известни дами. Фотосесиите са правени в софийски хотел. Партньор на инициативата „Български център за джендър изследвания“, който вече 20 години работи с жени в риск и техните семейства. Той е част от „Алианс за защита срещу домашното насилие“.

 

Posted in Нашите #Сърца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: