Мариус Донкин, Стоянка Мутафова, Кубрат Пулев и златните момичета – бяха само малка част от хората, дарили свои вещи за търг, състоял се в подкрепа на жените, жертва на насилие.

Близо 200 човека с големи сърца и ценители на българското изкуство влязоха в люта битка и съревнование за 32 предмета на популярни личности от страната ни. Благотворителният търг е част от кампанията „Сърце за пример”, която, съвместно с Българския център за джендър изследвания, осигурява безплатна юридическа и психологическа помощ на жени, жертви на домашно насилие.

За да подкрепят каузата, с имената си и свои сантиментални вещи, се отзоваха едни от най-големите и успешни имена в страната ни.

Шампионът по бокс, Кубрат Пулев, предостави свои ръкавици с автограф, които долетяха специално от Германия и станаха притежание на фотографа Виктория Сиракова.

Автобиографичната книга с автограф на Стоянка Мутафова стана притежание на златното момиче Християна Тодорова, която успя да я спечели в оспорвано наддаване.

Лентата на Християна от олимпиадата в Рио пък бе предметът, който бе продаден за най-голямата сума на търга.

Поп певицата Сантра се пребори за уникално пъстро ветрило от постановката „Изобретателната влюбена“ от Лопе де Вега, предоставено от директора на Народния театър „Иван Вазов” – господин Мариус Донкин.

Тениската с личен автограф на футболиста Кирил Десподов отиде в почитател на спортиста, който беше дошъл на благотворителния търг специално, за да я купи.

Със суитшърт, носен от световноизвестния актьор Гари Дурдън във филма „Нокаут или всичко, което тя написа”, се сдоби върл фен на сериала „От местопрестъплението”. Дрехата бе предоставена от режисьора Ники Илиев.

Посланиците на кампанията Нели Рангелова, Маги Желязкова, Ася Капчикова, Кан Христова, Калина Паскалева, Габриела Якоб също дариха своите предмети за търга.

Цялата сума, събрана от благотворителя търг „Сърце за пример”, ще бъде използвана за безплатни юридически и психологически консултации на жени, жертви на домашно насилие.

Източник: cosmopolitan.bg

Posted in Събития

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: