Блог

5 идеи за бюджетни есенни декорации у дома

Есента , за мен е най- красивият сезон. Цветовете са навсякъде около нас и аз лично обичам да пренасям тази красота у дома.

Днес ще ти дам няколко съвета как да си направиш ефектна декорация вкъщи, с подръчни средства. Ние с Алекс често приготвяме различни детайли за дома и тя много ми помага.

Можеш да ангажираш и твоето дете в изработка на детайли или в декориране. Ще се очудиш какъв естет се крие в него, а и с времето Алекс научи доста неща покрай тези ни занимания по приложни изкуства. Ето и моите 5 предложения за красив дом през есента:

1. Декорация с тикви– най- лесният и вкусен начин за декорация у дома. Baby B в момента се захранва с тиква и съответно из дома ни са разхвърляни различни по размер и визия представители на този зеленчук.

Обичам умни идеи – а тази е точно такава. Първо декорираш – после ядеш. Тиквите могат да бъдат декорирани у дома от твоето дете с боички или лак за нокти. Тази година са модерни бляскавите нюанси, така че можеш да пръснеш със спрей в подходящ цвят. Самата Алекс залага тази година на лакът за нокти и блясъка в нашия дом, въпреки това чрез разнообразието от форми и цветове – тиквите са прекрасен декор, без никаква външна намеса.

2. Букет от есенни листа – един мил спомен от детството. Кой не е събирал красивите окапали листа като дете? Радвам се, че днес и моята дъщеря го прави, а и листата са идеална опция за преговаряне на цветовете, ако имаш по- малко дете и още ги учите заедно.
Букетите от листа са супер акцент за дома. Алекс винаги чака с нетърпение момента за смяна на букета. Аз лично използвам едноцветни вази или кана за вода – изглежда супер ефектно. Имам и още един трик, но ще го видиш в предложение номер 3.

3. Ваза от тиква – нещо супер ефектно и никак трудно за направа. Единствено трябва да изберете тиква с подходяща форма и да отрежете капачето. Издълбавате съдържанието на зеленчука, превръщате го във вкусен десерт, а за дома ви остава опаковката. След издълбаването на тиква е хубаво да сложите безцветно фолио или станиол по вътрешната част. За букети от листа няма да ви трябва вода, но ако заложите на цветя напълнете тиквата до средата. Препоръчвам да опиташ , не веднъж съм смайвала гостите си с такава хитра декорация.

4. Фенери за Хелоуин – за фенерите от тиква няма да ти говоря много. Предполагам вече сте правили с детето или , ако не сте – не си падаш по Хелоуин. Истината е, че ние всяка година правим такъв фенер, а и са тематични за м. Октомври- нямаше как да не ги спомена. Ако искаш да запазиш тиквата по- дълго свежа, те съветвам да приложиш трика с фолиото от вътре. Само не забравяй да го махнеш, преди да поставиш свещичката и да “светнеш” фенера за празника. Аз лично рисувам с маркер шаблон върху тиквата и режа с кухненския нож, пък и от памук стават супер паяжини 🕷

5. Декорация с жълъди и шишарки – пренеси есента в твоя дом. Можеш да декорираш свещник, големи чаши или пък чинии с жълъди, шишарки и кестени. Често ние разнообразяваме декорациите за кухненската маса, спрямо сезона и избираме “свежи” продукти от парка. Подобно на тиквите, можете да се отдадете на творчество с детето у дома и да оцветите (жълъдите стават супер с лак за нокти) или да заложиш на естествената визия.

Това бяха моите 5 предложения за бюджетна декорация у дома. Прилагам ти една статия за тенденциите тази година в есенните декорации https://ladyzone.bg/gallery/za-doma/tazi-godina-tikvite-za-helouin-ne-se-rezhat-i-ne-se-dalbajat.html

А ти? Обичаш ли са украсявал тематично дома си- какви декорации правите у дома с децата?

Поздрави,

Е. 🍂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *