Блог

Моето аз или основното по тема „мен“

„Коя съм аз и за какво се боря“ – в навечерието на 28-ия си рожден ден , все още търся окончателен отговор на този въпрос. Все пак си е доста екзистенциален казус и едва ли някой може да даде еднозначен отговор къде се намира и какво му предстой, поне аз със сигурност не мога. Истината е , че за пореден път в живота си се намирам пред „новото“ и положението е малко- трябва ми компас.

С няколко думи – майка съм на три годишна дъщеря и чакам момченце през Април, съпруга, мечтател и пътешественик. Занимавала съм се предимно с продажби , но истинската ми страст са маркетинга и рекламата. Наскоро завърших образованието си, като разнообразих бакалавъра си по финансов мениджмънт, с магистратура по реклама и дизайн на нови продукти и появяването на бебчо е нещо като рестарт на кариерата ми и време за размисъл над въпроса „а сега на къде“. Баба ми казва, че там където си на 35 ще бъде отправната точка на целия ти живот – така че малко ме притиска вече срока.. и ще е хубаво вече да хвана „правия път“ … Но в блога ще говорим по-малко за всичко това и много повече за чудото на това да бъдеш родител и ще се подкрепяме да не откачим, наслаждавайки му се. Тук ще откриете теми , свързани предимно с децата- въпреки притискащите ме срокове, това в момента ме вълнува и е превзело съзнанието ми.

Реших да създам Създадено то Е. по няколко причини.

Първата причина е чисто егоистична – предстои ми период, в който няма да работя, което от сега ме кара да се чувствам доста непълноценна и исках да създам нещо само мое, което да ме „крепи“ , да не изпадна в някой бебешки катарзис.

Втората причина е малко по-сложна. Истината е , че при първата ми бременност някак си очакването на неочакваното ми беше достатъчно вълнуващо само по себе си и бях категорично решила, да не чета блогове на тема майчинство, да не купувам нищо предварително и да се готвя , до колкото е възможно най-малко. Общо взето – карахме я по инстинкт. Сега обаче при бебчо номер 2, нагласата ми е по-различна. Започнах да се интересувам от различни тенденции (като baby shower, снимки за новородени и др. глезотийки) и отчаяно търсех своя гуру на майчинството в интернет пространството. Предполагам, да търсиш готовите отговори не е най-добрият вариант, но все пак не би било лошо да си намеря някой от моята кръвна група, който да коментира актуални за мен теми. За съжаление разгледах не малко неща, но не открих моя човек, затова пък реших да се върна към едно старо мое хоби , а именно – писането и да споделя своя опит.

Освен че ще трябва минимум 6 месеца след раждането на бебчо, да не работя (поне с малката се върнах тогава на работа), удоволствието на майчинството ще отнеме на мен и съпругът ми основното ни хоби – пътешествията. Не сме от онези двойки с разкошните снимки от екзотични дестинации, но много обичаме да бъдем непознати в различни градове и със сигурност ще ни липсва… Надявам се блогът да бъде моето своеобразно пътешествие, да запълни нуждата от ново в живота ми и да открия повече поводи за нови приятелства в реалния живот. Като бъдеща майка на две деца мисля, че ежедневието ми се оценява на преживявания в скалата „абсурдно до комично“ и се надявам, да дам на читателите си – това което аз не открих, а именно – забавната страна на нещата. Да си майка е отговорно, изморително, плашещо, често застрашаващо живота дори, но и забавно, зареждащо, невероятно преживяване и ще се радвам да открия нови съмишленици и да споделим приключението ЗАЕДНО !

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *