Блог

Gender Reveal или как да се изненадаш сам

Gender Reveal е тенденция, която набра доста популярност в световен мащаб. Не знам дали сте чували за това модерно преживяване, но аз си го бях заплюла още преди дори да планирам втората си бременност.
Разкриването на пола на бебето е акт, при който бъдещите родители откриват пола на бебчето или го съобщават на свои приятели, роднини и прочие. Като цяло това може да се направи по хиляди начини- желание да има. Първо трябва да решите методиката, дали искате да изненадате и себе си или само всички останали. Това ще реши до голяма степен колко голяма ще е изненадата, защото дадете ли контрола на някой друг – винаги има риск да се получи не до там приятно. Къде/как искате да го направите е стъпка 2. Искате да е ваш интимен момент, голямо парти, част от по-голяма изненада и т.н..Помислете и за бюджет, може да ви излезе под 10 лв, може и да се развихрите – в световен мащаб се съчетава с модерното Baby Shower party, даже смея да кажа е гвоздея в програмата. Проблемът със съчетаването е ,че въпросното парти се прави около месец преди раждането на бебчо и не всички родители имат търпението да изчакат толкова дълго, а и има голям шанс да откриеш пола на някоя фетална морфология или ехограф, чакайки си партито.
В ерата на социалните мрежи с една снимка можеш да съобщиш на всички познати и все повече двойки избират да си направят тази изненада в неформална обстановка. В България най- популярното обявяване на пол направиха Алекс и Дани Петканови, които чрез специална декорация направиха момента незабравим … в двора на дома си (можете да видите разкриването в профилите на Алекс в социалните мрежи), а преди няколко дни и семейството на футболиста Михайл Александров последваха примера им, като заложиха отново на балон и същата агенция, но организираха специално парти по повода. Като цяло аз много исках да си направим такава изненада с моя съпруг и разгледах доста видеа в youtube (ще се очудите кaкви неща излизат под gender reveal). Най- популярните начини за съобщаване на новината са – пукане на балон със съответния цвят конфети, голяма кутия с балони, изскачащи от вътре, цветни димки и разрязване на торта с пълнеж в съответния цвят. Ако сте по-креативни можете да измислите и нещо, специално за вашата бъдеща тройка/четворка и така да запечатате момента, в нета е пълно и с такива примери и аз съм сложила няколко по-надолу. Вариантът, който най- малко съм проучвала са димките – не обичам подобни пиротехники и просто не беше моето нещо.
Балонът с конфетите, останових че го предлагат само и единствено една агенция за декорация и тя е в София – Бест Бейби БГ, които направиха и изненадата на Алекс и Дани и имат страхотни предожения за допълнителна декорация – ползвам ги за всички празници на малката и горещо ги препоръчвам. За съжаление техния график е доста натоварен и ще трябват няколко дни със сигурност за подготовка, липсва малко варинатът със спонтанната реакция. Другият вариант е да си поръчате балона, които идва с двете възможни опции и трябва да бъде съответно напълнен от някого, посветен в тайната. Аз намерих балона в няколко големи вериги във Великобритания със сравнително бърза доставка, с прилична цена, сигурна съм че ще го има и сайтове тип алиекспрес и амазон, всичко зависи от времето което сте готови да чакате. Аз лично не бих предпочела вариантът с поръчването , тъй като си е занимавка и то , ако искаш и ти да си изненадана – трябва да пращаш някой друг да пълни, надува и тн. Ние не се спряхме на балона по две прични – нашия Gender Reveal беше около месец след този на Петканови и не исках моя момент да е опция на единствения български пример и второ – конфетите не са много забележими в първия момент и сметнах, че не е удачен вариант. Основното ми колебание беше между тортата и кутията, като в крайна сметка тортата ми се стори монотонна и се спрях на кутията. Ето как протекоха при нас нещата. Отидохме на ранен 4д скенер в 18 седмица, докторката ни записа и запечата в плик пола на бебчо. Тук е важно предварително, да кажете че не искате да знаете пола, тъй като е възможно някой апарат просто да ви го изпише. Бях коментирала с Александър, че искаме да си направим такава изненада, като го подведох че ще е следващата седмица, давайки си прозорец да изненадам и самия него. През това време се свързах с агенция за декорации, като избрах тази с най-кратък срок за реакция. Изненадахме го с приятели, като специални благодарности на моята Моника, че организира всичко с ресторанта и до последно държеше нещата под контрол. Събрахме се на обяд в заведение, в което често ходим и кутията беше част от десерта. Избрах да споделим момента с наистина най-близките ни приятели, а на родата съобщихме по телефона. Естествено той нищо не заподозря до последно, дори когато донесоха кутията се мислеше, че не е наистина за него, според мен очакваше поне балон.
Важно е да имате визия и да комуникирате какво точно очаквате, ако решите да работите с агенция за декорации, за да не останете разочаровани. Аз толкова се вълнувах и се бях фокусирала върху изненадата на съпруга ми , че освен мястото на доставка и цената нищо друго не уточних и съжалявам. Не ми хареса външната страна на кутията – с тъмносиня хартия и цикламени панделки , просто не беше красива по мой вкус. Кутията сама по себе си е кашон, увъртян в опаковъчна хартия- така че ако се спрете на този вариант можете да си я направите вие или да си поръчате точно такава, за каквато мечтаете. Има и още един риск с кутията, за който трябва да сте предупредени – кутията трябва да се отвори абсолютно изцяло , за да излетят балоните с хелий, които пък трябва да не са прекалено нагъсто, както беше при нас. В крайна сметка нашите си ги вадихме един по един от кутията, не стана много готин клип и решихме да направим отделна снимка с балон за оповестяване на пола (може да я видите малко по-надолу). Другото, което ме обърка е че имаше сини балони, сребърен балон с ангел, на който беше картичката с пола и … жълти балони. Точно така, това ме заблуди и не можах да разбера какво става, докато мъжът ми не прочете картичката. Тук и гледането на много клипчета може би ми изигра лоша шега, защото бях гледала много варианти с различни цветове балони, с нарочно сложени сини и най-отдолу картичка момиче и т.н…. Абе не беше това, което очаквах със сигурност, но пак си ни остана готин спомен.
Готино преживяване си е и го препоръчвам, в крайна сметка това е най-важното!
Бюджетът , в който можете да влезете е наистина много скромен, все пак един пакет балони в големите вериги като Хиполенд и Джъмбо е няколко лева. Нашата кутия излезе около 80 лв, като 10 лв беше доставката до адрес. Кутията съдържаше 10 цветни стандартни балона и един сребърен фолиев, плюс картичка. Ако планирате подобна изненада за Вас или ваш близък- разгледайте @therevealshow в Instagram & Facebook, където има много свежи идеи и предложения. Ще се радвам да споделите и ваши преживявания и планове в коментарите.

Поздрави,
Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *