Блог

За съвършените мигли- искрено и лично от професионалиста

В предния пост говорихме за грима. В този ще продължим с една важна за мен част от грима, а именно миглите. Пак казвам – не съм много по гримирането, но един мой официален грим задължително съдържа поставянето на допълнителни мигли. Интересното е, че не можах да намеря никаква информация на тема произхода на тази козметична процедура. За сметка на това прочетох хиляди статии на тема как да поставяме мигли на лента, каква е разликата между 3D и 8D в миглопластиката и всякакви оферти за поставяне на мигли косъм по косъм на преференциална цена. В последните години аз самата използвам мигли на лента и ги слагам еднократно, само за повод.

Преди години обаче изпробвах чудото на миглипластиката. Миглипастиката навлезе като хит преди повече от 5 години и бързо зарази жени от всякаква възраст и с всякаква визия. И има защо. Ако се направят добре, миглите подчертават окото, придават завършен вид на всеки грим и като цяло изглежда добре , дори и без грим. Няма да говоря за времето, което се спестява ежедневно. Аз лично имах не много добър опит с миглопластиката, признавам. Носих своите 3D косъм по косъм около 2 години и така и не оцелих нито правилния размер и дължина на миглите, нито правилното лепило като че ли … а когато свалих миглите няколко седмици изглеждах потресаващо. Когато реших да създам отделен пост само за миглите си дадох сметка, че самата аз не знам достатъчно за процедурата и като цяло съм се доверявала сляпо. Затова реших да задам своите въпроси на професионалист. Потърсих Вики. Вики е собственик на бранда Gold Label Lashes, чийто мигли на лента ползвам. Също така тя е гримьор по образование, а наскоро отвори и грим студио, където предлага процедури и за естествени мигли. Ето какво ни разказа тя за миглопластиката , ламинирането на естествени мигли и що са то красивите мигли изобщо:

Е: Здравей Вики, разкажи ни малко повече за теб и това, с което се занимаваш.
В: Здравей! Преди близо две години създадох бранд с името “Gold Label Lashes”.Идеята за него беше провокирана от страстта ми към грима. Преди няколко години завърших Фризьорство и Козметика в град Варна и тайничко с времето исках да се върна към хобито си. Подбрах над 10 изключително разнообразни модели. Вече две години се старая да надминавам себе си и да оправдавам доверието на всички клиенти и гримьори, с които работя.И към днешна дата имам грим студио.
Е: Кога се препоръчва използване на мигли за еднократна употреба и кога косъм по косъм?
В: Препоръчвам мигли Gold label Lashes на цяла лента да бъдат използвани като завършек на грим или в моментите, които искаме да акцентираме на миглите си. Тези мигли могат да бъдат използвани до 20 пъти , като се съхраняват в кутията им и след всяко поставяне биват почиствани. Миглите „косъм по косъм“ са доста актуални в страната. Разбира се, всяка дама желае да има дълги и гъсти мисли, но трябва да бъдем внимателни към избора на специалист, който ще ги постави. Клиентите трябва да бъдат любопитни и да се интересуват с какви продукти ще се работи. Съветвам момичетата да проучат, лепилата и състава им.
Е: Кои са грешките, които клиентките правят, когато слагат мигли?
В: Грешките са много. Може да се сгреши при избора дори и на мигли, които са цяла лента. В старанието си да бъдем красиви понякога правим грешки и е добре да избираме подходящи за нас мигли –дължина, форма, гъстота. Новите мигли на Gold Label Lashes са с прозрачна силиконова основа и това помага за поставянето им, като то става почти незабележимо. Относно технологията „Косъм по Косъм“ , ако специалиста е добър ще избегне грешки, но често момичетата искат прекалено дълги мигли, с които изглеждат комично. Чувала съм сравнения на подобни мигли “ изглеждат „като четки“ и “черни петна“. Също така трябва да пазим изключителна добра хигиена и да бъдат ежедневно почиствани с пяна , тъй като болестите по миглите не са мит. Също така препоръчвам на момичетата да търсят естетиката и да не прекаляват с технологиите 2D, 3D … стигащи и до 8D-това означава от две до осем косъмчета на вашите мигли.Ако се спрете на този метод искайте да ви бъде поставен възможно най-тънкият косъм, защото той няма да увреди до такава степен миглите ви. Препоръчителни мм дебелина на косъмчетата да бъдат +0.03mm и 0.05mm.
Е:Вярно ли е че миглите косъм по косъм затварят окото и пречат на грима, да изпъкне?
В: Вярно е ! Но пак казвам, че ако миглите бъдат поставени деликатно и в малко количество няма да изглежда по този начин.На много колеги гримьори това пречи, по този начин не се вижда работата на клепача.
Е: Какво трябва да знаем, когато избираме мигли?
В: Най-важното е на нас самите какво ни отива. Колкото и тенденции да излизат , каквито и модели и технологии да ни предложат – ние трябва да изглеждаме добре, а не комично. Започнете от дължината на окото ви, каква е формата му, след това спрете се на няколко модела и ако имате възможност ги наложете. Възможно е , някой от тях да „затворят окото“. Има красиви и дълги мигли, но моят съвет е да не се спирате на много дълги модели, ако имате по малко око и дължината на косъмчетата ще се опират във веждите ви, но ако имате голямо око с голям клепач тогава може и да изберете малко по- дълги мигли.
Е: Какво представлява ламинирането на мигли?
В: Ламиниране на естествените мигли е нова, иновативна процедура, при която се получава ефект на извити мигли от корените с трайност до 6-8 седмици. Чрез ламинацията естествените мигли се извиват и боядисват, така те стават извити и по-тъмни, а погледът придобива изразителност.
Е: А какво е ботокс терапия за мигли?
В: Ботоксът за мигли е допълнителна процедура към ламинирането, която има за цел да подхрани и укрепи миглите. Процедурата стимулира растежа на косъмчетата и ги заздравява. Често ботоксът се използва за третиране на увредени мигли след поставяне на такива по метода косъм по косъм. След 3-4 процедури вече се наблюдава и видимо сгъстяване и израстване на на нови мигли. Активните съставки които се съдържат в ботокса карат миглите да станат по-плътни ,дълги и гъсти. Изменят изцяло структурата на косъмчетата от корена и ги възстановяват.
Е: Има ли трикове за домашна поддръжка, които препоръчваш?
В: Ежедневно почистване и миене на вашите мигли. Разресването също помага да не се намачкват миглите.
Е: На колко често се правят различните процедури?
В: Процедурата „Миглопластика“ може да изисква поддръжка на 2-3 седмици до 5 седмици. Като това изцяло зависи от качеството на работа. Ламинирането на мигли е с трайност 6-8 седмици, това зависи допълнително и от вашите мигли и скоростта на растеж. Поддръжка не се прави, повтаря се изцяло процедурата, защото е нужно новите прави косъмчета да се извият към вече извитите. Трайността на процедурата е 8 седмици, защото на всеки 3 месеца миглите ни преминават през три стадия на растеж и се обновяват изцяло.
Е: Твоите топ 3 за съвършени мигли?
В:
-домашна грижа

-терапии за мигли

-добър специалист

Много благодаря на Вики, че сподели своя натрупан през годините опит с мен. Надявам се ти е било полезно и интересно. Като допълнение ти пускам основната информация за процедурите. Няма да те забавлявам как да си слагаш мигли на лента- бая материал има по темата, а и аз не съм най-добрата в тази така деликатна процедура. Ако имаш някакви въпроси към Вики, можеш да я откриеш в социалните мрежи – Gold Label Lashes,а ако си от Варна – посети студиото й на адрес Екатерина Симитчиева 6. Както обещах – казах ето и още инфо за процедурите „косъм по косъм“ и ламиниране на мигли:

Ламиниране на мигли – отнема 60 минути

За кого е подходящо ламинирането на мигли?
* За дами, които предпочитат естествен ефект – С извиването и боядисването можете да пропускате спиралата със седмици наред.
* За тези, които харесват миглите си извити, но самият косъм не държи извивка.
* Ако харесвате дългите мигли, но нямате време или възможност за поддръжка на миглопластика.
* За увредени или къси мигли, тъй като кератинът и съставките укрепват косъма и го заздравяват.
Какво представлява процедурата?
Определя се извивката според дължината на естествените мигли ,след което се нанасят два лосиона, които карат мигличките да заемат новата желана форма и да ги фиксират.Преди края на процедурата се боядисват миглите с гинна боя за мигли,тя може да бъде кафява или черна според желанието на клиента.Най-накрая нанасяме ботокса от корена към върха на всяка мигличка.Препоръчително е 24 часа миглите да не се мокрят ,за да може да проникне хубаво ботокса в корените и вече да израстват по-плътни.

Миглопластика –
Технологията „косъм по косъм” е метод, с помощта на който се увеличават дължината и обемът на естествените мигли. Преди интервенцията миглите се обезмасляват със специален тоник, долният клепач се изолира от горния с помощта на колагенови лепенки, след което се пристъпва към апликирането на новите мигли. Работи се едновременно с две пинцети и се изисква изключителна прецизност и търпение по време на цялата процедура. Времетраенето е между час и 3 часа, в зависимост от изпълнението и опита на професиолиста, който сте избрали. За постигане на максимален ефект на клепач се „монтират“ до 100-150 нови косми. Прикрепянето на изкуствен косъм към всяка мигла се изпълнява с антиалергично лепило, тъй като действието се извършва в непосредствена близост до очната ябълка. В резултат се получава силно изразителен поглед, при това без употребата на спирала.

Миглите за удължаване са направени най- често от коприна и се предлагат в различни размери с дължина между 8 и 14 mm. Наличните вариации спомагат за удовлетворяването на всякакви изисквания от страна на дамите. Процедурата по полагането е крайно деликатна. В повечето случаи е необходимо съчетаването на няколко размера мигли, което изисква допълнително внимание. При правилно поставяне новите мигли имат трайност между 30 и 60 дни.

Ами това е от мен по темата с миглите. Надявам се да съм ти била полезна. Ако има тема, която те вълнува и би искала да научим заедно повече – пиши ми в коментар или в социалните мрежи на @madebyebg.
Ще се радвам да споделиш и твоя опит по вече коментираните или нови теми. Пожелавам ти приятно и ползотворно пърхане с мигли!
Поздрави,
Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *