Блог

Influencer of the year или кой грабна най- желаната статуетка

 

 Продължавам обикалянето по събития, концерти, ресторанти, спектакли и всякакви други забавни мероприятия. Редом с това, разбира се – продължават отзивите на всяко по- паметно събитие или заслужаващ си experience . Днес ще ти разкажа за едно парти, на което бях поканена миналата седмица от прекрасните ми @trip.couple . Събитието си беше типично награждаване, но повода беше определено иноваторски. Как премина това нестандартно мероприятие – ще разбереш сега 🙂

 Миналият четвъртък на специална церемония във Военния клуб в София, се раздадоха първите по рода си награди Influencer of the year. Много се говори напоследък по темата с influencer- ите. Въпросите варират от “какво е това” до “как да превърна хобито си в професия”, а от обикновено модерно занимание – социалните мрежи се превърнаха в начин на живот, все по- често и в самия живот. Аз няма да навлизам в темата за най- желаната професия в 21 век, а ще ви разведа из наградите, победителите и организацията.

 Събитието бе организирано от Red Carpet.  Red Carpet е медия, отразяваща различни събития, като аз ги чувам за първи път и предполагам тепърва навлизат на пазара. Повече информация можеш да намериш на сайта им http://www.redcarpet.bg/

 Самото събитие се проведе в  тузарската зала на Военния клуб, като спонсори на събитието бяха Първа Инвестиционна Банка, Grand Optics, Glo , Moët & Chandon.  Освен награди за победителите ,част от спонсорите предлагаха различни комплименти на гостите – като преференциални условия за продуктите си и ваучери за отстъпка (отстъпката за Grand Optics беше впечатляващите 30 %).

 Смея да кажа, че събитието беше организирано на високо ниво, спрямо партита, на които сме свикнали да присъстваме. Сред гостите бяха не само някой от най- популярните лица, но и редица влиятелни представители на бизнеса. Стена на славата, фотографи, репортери и комплименти за гостите – всичко беше изпипано до последния детайл. Залата беше декорирана с модерните черни балони, с бранда на GLO.

 Настаняването беше поименно, добре организирано (без чакане и хаос) и се случваше на стилно декорирани маси , тип щъркел (но стоенето права  малко ме затормози ,честно казано). На гостите се предлагаха стилни коктейли с текила и водка , комплимент от организаторите.

Лично аз смятам, че малко се бяха изхвърлили с боржуазната зала на Военния клуб и можеха да се спрат на някоя по- модерна зала, която да отива повече,  както на бара и декорацията, така и на контекста на събитието.

 За доброто настроение на гостите се погрижиха двама млади (непознати за мен, но много талантливи) музиканти, които ни зарадваха с прекрасните си изпълнения на живо. Освен със специални статуетки победителите бяха отличени и с персонализирани бутилки на популярната марка Moet & Chandon, а за една от специалните награди Първа Инвестиционна Банка бяха подготвили и красива колекционерска монета.

 Но Да преминем към по- интересната част. Номинираните бяха в няколко различни категории, а гласуването е протекло онлайн на сайта на агенцията. Категориите бяха разделение на Червен килим, Телевизия, Актьор, Актриса, Стил и Грим, Лайфстайл, Блогър/Влогър, Спорт и Музика.

 В категория Red Carpet бяха номинирани някой от най- популярните дами в социалните мрежи – Александра Петканова , Златка Райкова, Ася Капчикова, Пенелопе и Джулиана Гани. Аз така и не разбрах самата категория Червен Килим как ги обединява, но може би е била категория за Instagram модели или нещо такова – на звезди се предполага. В крайна сметка приза грабна Джулиана Гани – доста разочароващо за мен. Половинката й бе отличен в категория Спорт, където се състезаваше с Хриси Парова, Маги Сидерова, Адриан Зурков и Биляна Йотовска. Тези награди бяха голяма изненада за мен, но го отдавам на ранната възраст на хората, гласуващи в подобни формати. Лично за мен това бяха най- нелогичните победители.

 В категория музика, беше отличена Мария, която бе изправена срещу Папи Ханс, Галена, Гери Никол и Тита. Най- влиятелен актьор в социалните мрежи се оказа Наум Шопов (което не ме изненада). За наградата той отвя Ники Илиев, Владо Карамазов, Юлиан Вергов и Иво Аръков, а като най- влиятелна актриса беше отличена Диляна Попова. Нейна конкуренция пък бяха – Луиза Григорова, Яна Маринова, Ралица Паскалева и Силвия Петкова.

 За мен най- успорваната категория беше LifeStyle, където номинирана беше и прекрасната ми Цвети Василева, която за съжаление не можа да присъства на събитието. Наградата обаче й се изплъзна под носа и отиде при ексцентричния Панче Димитриев, които отново впечатли с визия и смени два тоалета за събитието.

 В категория телевизия, очаквано Гала отвя конкуренцията, оставяйки Дани Петканов, Мария Силвестър, Венета Харизанова и Ваня Джеферович с пръст в уста. Съпругата на Джеферович- Евгения пък взе статуетката в категорията за стил, където срещна Венелин Кондаков, Ивайло Колев , Боряна Стефанова и една от най- популярните българки в Instagram изобщо Denitslava. Лично за мен тази категория и категорията на Блогър/Влогър- ите можеше да бъде разбита в няколко отличия, като например грим, коса и стил. Очудващо за мен в “стил” нямаше нито един стилист. Вярвам че още доста професионалисти заслужаваха да видят имената си там и са не по- малко влиятелни от госпожа Джеферович. Давам веднага идеи на организаторите – прекрасната ми Вили Иванова, Добромир, стилиста на звездите Стоян Стоянски, Цецо Андреев и така нататък. За догодина очаквам да се разгърне тази категория 🙂

 Неусетно стигнахме и до любимата ми Blogger-Vlogger категория, в която очудващо не бях номинирана (това разбира се , в кръга на шегата). 🙂 В категорията бяха предложени наистина някои от най- популярните лица онлайн Павел Колев (който и грабна приза), Айде БГ, Чарли Танев, Емил Конрад и едно непознато за мен лице Зорница Ивова (@gossipstyle). Ето тук очаквам организаторите да се развихрят догодина. Безспорно това са едни от най- модерните и развиващи се професии , а борбата за аудитория и рекламодатели отдавна прерасна в различни направления – като майчинство, грим, мода, кулинария, спорт, забавни и много много други.

 Определено когато чух Influencer , Blogger, Vlogger очаквах все някъде да видя имената на Антоанет Пепе, Полина София, Адриана Ангелова – Адри (@mybeautymadness) , Мадмоазел, Галя Симеонова и други доста влиятелни в социалните мрежи, поне според мен , личности. След като YouTube вече успешно конкурира всяко телевизионно предаване, вярвам догодина ще видим повече категории за Влогърство, а защо не и категория само за блогъри. За мен не трябва бюти Влогър да е в категория със забавни скечове например, но това е мое мнение.

На събитието бяха раздадени и няколко специални награди. Специалната награда за travel influencer отиде напълно заслужено при любимите ми @trip.couple (ако не си чела общите ни постове, посветени на пътуванията – разрови се из madebye.bg ). Те взеха и специалната награда на Fi Bank, като бяха отличени със специална сребърна монета от спонсора на събитието. Беше дадена и награда на Influencer- ската агенция Fame Manegment , а с желаната титла Influencer of the year  се окичи Венета Харизанова.

За финал мога да обобщя  , че събитието ми хареса. Организацията беше на ниво- стилно и премерено. С радост ще посетя партито и догодина (ако разбира се ме поканят), когато се надявам да се радваме на повече категории, посветени на хората- популярни изцяло в социалните мрежи. Ако се сетиш нещо да ме питаш за самото парти-  знаеш до къде да ме намериш. А до тогава: не забравяй да ми споделиш още какви събития би искала да посетя и да ти разкажа дали си заслужава 🙂

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *