Блог, Момичетата на успеха

Проект #момичетатанауспеха – Златното момиче

В този проект ще си говорим за успешните примери. Някой са познати, други – не до там, но всички дами в този проект знаят вкуса на успеха. В този проект ще си говорим и за сладкото и за горчивото, за триумфа и за поражението – за това колко струва да бъдеш успешен…

Днес ще ти представя моето олицетворение на израза “пример за подражание”. Момиче, което не само е успешна в кариерата си, но е успешен пример за добродетели. Тя е представител на модерните герои, но не онези шумните, налагащите се чрез думи и скандали, живеещи в социалните мрежи, наричайки последователите си “семейство”. Не !

Тя е от онези тихите, доказали се с действия, които не се изтъкват и не ламтят за слава. Тя е човек, прославил България из цял свят. Едно нежно момиче отвън и истински боец с огромно сърце от вътре! Тя е Християна Тодорова.

Християна Тодорова е известна у нас като “златното момиче “ на България. Аз обаче не свързвам това прозвище само с олимпийския й медал, но и с невероятния й характер и отношение към хората. Няма как да си делил с нея ,дори и 5 минути и да не останеш очарован. Няма какво лошо да се каже за Християна Тодорова. Възпитана, мила, всеотдайна, инетлигента и жертвоготовна са само част от качествата, които откривам у нея и всичко това е придружена с една такава скромност, неприсъща за някой постигнал толкова много , толкова рано.

Християна Тодорова не е звезда, за мен тя е модерният герой и с ръка на сърце мога да кажа, че бих искала дъщеря ми да прилича на нея. Лошо е, че знаем все по- малко за Левски, Ботев или Вазов, но най- лошото е, че знаем все по- малко за хора като нея. Това не е ПР статия за това колко прекрасна е Християна Тодорова, това е урок за всеки от нас. Урок по човечност.

Много исках Хриси да е първата дама от Момичетата на успеха. Не само защото е безспорно един от най- успелите хора ,които познавам. Исках тя да е първа, защото е човек, които не се свени да разкаже за трудностите. Човек , при който няма его, а само доброта. Най- вече исках тя да е първа, защото когато й поисках съвет за това кога да запиша Александра на художествена гимнастика, тя ме погледна в очите и ми каза “недей”. Ето какво ми разказа златното ни момиче за своя успех и как е почувствала всичко това?

Q: Разкажи ми за теб. Коя е Християна Тодорова…?
A: Християна Тодорова е жена,която все още се чувства,като дете понякога.Силна,но в същото време много чувствителна и емоционална.Реалист,който често обаче си позволява да слага розовите очила и да вярва в невъзможното.”Целуната от Господ” и родена под щастлива звезда !

Q: Опиши себе си с една дума…
A: Упорита

Q: От къде започва твоя път?
A: Моят път започна от 4 годишна възраст,когато майка ми ме заведе в залата по художествена гимнастика.От тогава всичко се преобърна.

Q: “Аз съм успешна, защото”
A: ..защото никога не се отказвам.Никога не спирам.

Q:Каква е твоята дефиниция за успех?
A: Вътрешният мир.Има ли го,значи всичко върви по план.

Q;Кой е моментът в живота ти, в който си се почувствала наистина успешна?
A: Няколко са моментите.Европейската ми титла,Световната ми титла и медала от Олимпийските игри в Рио през 2016.Но истиснки успешна се чувствах тогава,когато виждах в очите на близките си,колко много се гордеят с мен.Истински успешна се чувствах тогава,когато цяла България пееше химна с нас ! Това чувство не може да се сравни и не може да се замени с нищо !

Q: А имало ли е момент, в който си искала да се откажеш?
A: И то не един..Но аз знам,какво искам от живота и няма да се откажа,докато не го постигна.Имам мечти,които искам да сбъдна и цели,които искам да достигна.Един човек без мечти и без желание да ги сбъдне,за мен такъв човек не живее пълноценно.

Q: Има ли рецепта за постигане на успеха?
A: Да,много лесна.Никога не се отказвай,колкото и да е стръмно по пътя.След трудно и високо изкачване,винаги има красива гледка от върха.

Q: “Дължа успеха си на”….
A: На себе си,на семейството си и на всички мой учители по пътя ми.

Q: Каква е цената на успеха?
A: Висока,но си заслужава

Q: Какъв съвет би дала на останалите жени, които мечтаят за успех в своите области?
A: Да живеят всеки ден така,както винаги са искали.Да правят това,което обичат.Да влагат сърцето си и душата си в него и винаги да бъдат усмихнати,защото усмивката отваря врати.Тогава ще постигнат успех.

Q:Довърши изречението : Момичетата на успеха…
A: …са Различни


Как да опиша Християна Тодорова? Мога да кажа много за нея и за нейните добродетели, но не това е целта на днешния пост. Целта е да чуеш нейната визия за успех, да се докоснеш до нейната история и да се мотивираш да бъдеш най- добрата версия на себе си. Днешният пост е за това, че и най- великите срещат трудности, просто намират сили да не се откажат. А ако искаш да усетиш истинската цена на прозвището “златно момиче “ на България , ти препоръчвам да прочетеш “Златните 8”. Вярвам, че тази книга ще ти даде много уроци и ще те накара наистина да преосмислиш преоритетите си.

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *