Блог, Момичетата на успеха

Проект #момичетатанауспеха – Американската мечта

Много се говори на тема “българи в чужбина”, особено след като Фермата, посветиха цял сезон на темата. Много са спекулациите за това какво работят и как живеят българите в чужбина. Днес ще ти представя една българка, която ще ти разкаже нейната история. Успешна във всичко, което прави. Успешна и у нас, успешна и навън. Тя е Красавица, Майка, Съпруга и не само. Тя е Теди Бургазлиева.

Теди Бургазлиева е известна у нас като Мис България 2002 (лично за мен една от най- красивите носителки на титлата). Също така по настоящем живее в Лос Анджелис с прекрасното си семейство, изживявайки “американската мечта”. Няма да дълбая отново в това, колко лесен изглежда успеха отстрани (особено за красивите жени). Днес ще ти представя историята за трудностите в живота на една красавица. За това колко струва успеха, колко жестока може да бъде съдбата и какви са стъпките към върха – говори Теди Бургазлиева.

Q: Разкажи ми за теб. Коя е Теди Бургазлиева…?
A: Теди Бургазлиева е адаптивно, постоянно променящо се момиче, от малкото градче Поморие, с големи мечти, което не се страхува да рискува, да греши и да се учи.

Q: Опиши себе си с една дума…
A: Креативна

Q: От къде започва твоя път?
A: Моят път започва от гр. Поморие. Там съм родена, там съм отраснала и там съм развила мечтателския си хъс и мотивация. На 14 год. с най-добрия ми приятел създадохме тинейджърско телевизионно предаване по местната кабелна телевизия, на 16 год. заминах да живея в София и да работя като модел към агенция “Визаж”. На 16 спечелих конкурса Мис България. Последваха много работни ангажименти като модел. На 17 се запознах и се влюбих в едно момче, за което на 18 се омъжих и заминах за Германия с него. На 22 се разведох и заминах за САЩ, където работих като продавачка в магазин за дрехи, хостеса в ресторант.После открих своя модна линия, след това и арт галерия с моя приятелка във Филаделфия. Работих като агент на недвижими имоти в Ню Йорк. Две години по-късно заминах за Лос Анджелис, където започнах работа като банкер, после станах relationship manager в Bank of America, от там взех лиценз за инвестиционен консултант и работих в TD Ameritrade. Сега съм собственик на компанията за личностно развитие Life Programming.

Q: “Аз съм успешна, защото” …
A: “съм тук днес и сега.”

Q: Каква е твоята дефиниция за успех?
A: За мен най-големият успех е да си жив и здрав. Да можеш да отвориш очи, да вдишаш глътка въздух и да знаеш, че този ден, този миг, тази минута е безценна. Щом си жив, ти държиш в ръцете си най-голямата награда, която можеш да получиш, а именно шансът да промениш съдбата си, да поправиш грешките си и да създадеш нещо смислено.

Q: Кой е моментът в живота ти, в който си се почувствала наистина успешна?
A: Чувствам се успешна всяка сутрин щом се събудя. Някога успехът за мен бяха цифрите в банковата ми сметка, титлите, похвалите на околните, лъскавата кола или престижната позиция в работата ми, но животът ме научи, че няма по-голям успях на света от това да си благодарен, че си жив и здрав и да умееш да цениш и използваш смислено всеки свой ден.

Q: А имало ли е момент, в който си искала да се откажеш?
A: Животът е низ от предизвикателства, прекрасни или трудни моменти, спънки, или радости, неволи или щастие. В много от трудните моменти съм искала да се откажа и да спра да се боря, но научих, че най-ценните уроци, най-големите победи и най-трайните и положителни промени идват когато не се откажеш точно в най-трудния момент. Няма начин да се променяме към по-добро без да преминем през трудностите. От една страхотна книга на Байрън Кейти, която се казва “Да обичаш това, което е”, научих не само да не се страхувам от предизвикателствата по пътя, не само да не се опитвам да ги избегна или да се подготвя за тях, а да чакам с нетърпение всяка следваща трудност!

Q: Има ли рецепта за постигане на успеха?
A: Моята рецепта се състои от четири основни съставки: любов и респект към себе си, благодарност към това, което имаме тук и сега и постоянство. Когато се научим да обичаме себе си истински и да действаме с уважение към себе си и към съществуването си, е много по-лесно да открием на първо място онази сфера, в която си заслужава да се потопим и да дадем всичко от себе си. Когато сме благодарни за всичко, което вече сме и притежаваме днес и сега като таланти, знания и ресурси, ще ни е много по-лесно да се развиваме, да се адаптираме към постоянно променящата се среда не само в бизнеса, но и в личния си живот. Когато сме постоянни, усъвършенстваме работата си и успехът неминуемо ще последва.

Q: “Дължа успеха си на”….
A: “…много хора, които са ме учили, вдъхновявали и мотивирали през годините. “

Q: Каква е цената на успеха?
A: Истинският успех според мен няма цена.

Q: Какъв съвет би дала на останалите жени, които мечтаят за успех в своите области?
A: Вярвам, че всичко е постижимо. Момичета, вие сте движеща сила! Не се оставяйте на чуждо мнение да диктува до къде можете да стигнете и къде са вашите лични граници! Не се доверявайте на никой друг да определя кое е добре за вас или не! Вслушвайте се в себе си и в сърцето си! Преследвайте мечтите си, бъдете постоянни! Минавайте през трудностите с усмивка, знаейки, че те ще ви направят по-силни!

Q: Довърши изречението : “Момичетата на успеха…”
A: “…владеят света, защото вдъхновяват и възпитават по-добро, по-можещо и по-целеустремено ново поколение!”

Аз не познавам Теди, поне не и по старомодния начин. Аз съм просто един фен. Когато реших да създам проект #момичетатанауспеха си помислих- трябва да опитам да представя Теди Бургазлиева. И така един ден просто получих отговор в Инстаграм на моята покана. (Хора,опитвайте!)
Теди ме впечатли с отношението си – мила, възпитана и отзивчива. Освен въпросите , които задавам на всички момичета от проекта, я помолих да разкаже повече за адаптацията си в САЩ. Вярвам, че нейната история ще помогне на много от нас, които се питаме има ли бъдеще в България и ако не, има ли щастие в чужбина? Ето какво ми разказа тя :

“Преди да замина за Щатите си мислих, че ще е много лесно. Че видиш ли, щом съм Мис България, там ще ме чакат с червения килим… След като пристигнах в САЩ обаче, истината се оказа далеч от представите и очакванията ми. Животът ме шамароса и ме върна на земята. Слава Богу, че стана така и успях на време да се осъзная!

В Лос Анджелис всички са красиви, успели, талантливи, с титли и награди, с признания от цял свят. Пълно е с модели, актьори, музиканти, и то от най-добрите и най-успелите. Конкуренцията е убийствена! За да успееш, трябва да си много повече от красива обвивка и талант.

Моята адаптация започна от там, че трябваше по най-бързия начин да науча език, да променя българския си манталитет, да подобря комуникацията си, да изтрия притеснението, страха и срама, да мобилизирам силите си и да започна от нулата. Мои приятелки ми казваха: “Как така продавачка? Ти си луда!”, но аз трябваше да започна от някъде. Да стисна зъби, да загърбя егото си и самочувствието си и да подхвана работа, с която да си платя наема и документите по визата и зелената ми карта.

Английският ми не беше на нивото, на което трябва да е, за по-стабилна работа. Образованието и знанията ми не бяха достатъчни, за да работя в сферата, за която мечтаех. Така от продавачка, хостеса, сервитьорка, художник, агент на недвижими имоти, банкер, финансов консултант и брокер на ценни книжа, стигнах и до създаването на моята компания за личностно развитие.”

Към днешна дата Теди е щастливо омъжена, майка на близнаци и собственик на собствена компания за личностно развитие. Само поглед в нейния профил в Instagram (@teodoraburgazlieva) крещи “Аз успях”!

Както обещах още в началото. Този проект не е за вълшебните приказки, а за истинските такива. Теди е поредният пример, че една модерна принцеса знае как да си изцапа ръцете и да извоюва своя щастлив край. Наскоро тя издаде своята първа книга “Невъзможно”. “Невъзможно” е пътеводител за всеки човек, който иска да пробие плътната стена от общоприети ограничени разбирания. В книгата Теди разкрива своя личен свят. (Книгата можеш да намериш на https://www.lifeprogramming.net/teodora-burgazlieva)

Надявам се и днес да съм успяла да те мотивирам- и ти да вземеш нещата в свой ръце. Не забравяй да слагаш розовите очила и не спирай да градиш своята приказка. Да, сигурно ще ти се наложи да целунеш няколко жаби, да победиш няколко змея, защо не и да загубиш няколко пъти. Въпреки това, искрено вярвам, че гледката от върха си заслужава трудностите по пътя!

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *