Блог

Градинските партита за деца и какво е нужно, за да сме подготвени.

Лятото е в разгара си, желанието да сме навън е все по- силно, но и опасностите не са малко, особено за по- малките.

Днес ще си говорим за това, какво е необходимо за едно прекрасно градинско парти. Както винаги моите съвети ще са насочени към по- малките (0-6 години), но вярвам са приложими и за други възрасти.

На първо място е важно да изясним, че днес няма да си говорим за декорация, покани или диспансери за лимонада. В тази статия ще ви дам няколко по- практически насочени идеи.

Когато времето, го позволява – градинското парти е един наистина свеж вариант за празнуване. Ето за какво обаче, трябва да сме нащрек:

1. Чадър – Слънцето е коварно, често доста опасно. Ако планираш градинско парти за деца, освен обособени места на сянка, приготви и един чадър за дребосъците. Никога не се знае коя част от двора / поляната ще им е най- интересна. Хубаво е да можеш да движиш сянката с тях.

2. Слънцезащитен продукт – носи го със себе си и апликирай на два часа. Много хора си мислят, че когато няма досег с вода слънцезащитните продукти действат цял ден, но това не е така. Независимо от формулата (крем, олио или др. ) продуктът се абсорбира от кожата и е хубаво да се апликира средно на 2 часа. Да, за мачуганите е леко неприятно да бъдат мазани, вместо да дивеят с приятели, затова прояви креативност. Може да създадеш надпревара за бързо намазване, в което да се включат всички деца и техните мами- кой не обича игри!?

3. Крем против насекоми- Все по- често градинските партита се организират в публични паркове. При нас, например – Докторската градина е хит. Ако у дома знаеш, какво можете да очакваш като присъствие на нежелани домашни любимци, когато сте поканени или хоствате парти в публичен парк, едва ли ще имаш възможност да получиш информация, кога и срещу какво е пръскано. Вземи един- два продукта против насекоми у тен, нека има и за гостите. В крайна сметка и през деня има много нежелани вредители, които биха помрачили празника ви. Последното , което искаш е някое дете да бъде ухапано и ти да сте отговорна за това. Може да създадеш една купа или друго, в което да поставиш слънцезащитни продукти и лосиони против насекоми. Със сигурност това би направило добро впечатление у гостите и би оставило в тях усещане, че наистина си се погрижила за всичко.

4. Одеало за пикник или Обособен кът за игра – за да избегнеш възможността някой да бъде изпуснат от поглед, е хубаво да създадеш обособен кът за игра предварително. Обикновено този кът се изгражда до декорацията, сладката маса или каквото друго интересно сте предвидили. Донеси малко играчки от вкъщи, подходящи и за момченца, и за момиченца, моливи за рисуване, скицници и одеало. Разположи ги под сянката на чадъра в безопастна за децата зона. Не се разпилявай по- целия двор. Колкото повече интересни кътчета има за децата, толкова по- голям е шанса партито ви да премине в гонене на калпазани из двора. Нека всичко бъде наблизо, разбира се слагам и родителите в това число.

5. Подготви забавни активности за малките гости- ако подготвяш парти с много деца, бъди подготвена със забавления, в които може да включиш всички. Моите наблюдения са, че децата рядко играят в големи групи и когато има повече малчугани- гости, има голям шанс те да се обособят на по- малки “отборчета” и някой да остане изолиран.
Приготви различни активности, съобразени с възрастовата група. Разбира се, това не значи да наемаш аниматор. В това отношение магазините на Джъмбо биха ти били много полезни. Можеш да направиш съзтезание по надуване на сапунени балони, скачане на въже, криеница, търсене на следи/ предмети или различни игри с топка. Подготви 2-3 варианта, за да си сигурна, че децата ще имат занимание по време на партито и намали шансовете някой да си тръгне по- рано, заради сълзлива драма.

Аз самата подготвям градинско парти за именния ден на Александра, който е в края на Август. Ще се радвам, да получа и твоите предложения за по- добро прекарване. Ако пък ти е интересно как е минало, очаквай снимки в социалните мрежи на @madebyebg. (Facebook & Instagram)

Градинското парти е бюджетен и забавен вариант за празнуване, за малки и големи. Дано моите съвети са ти помогнали да организираш съвършенното детско парти на открито. Ако се сетиш за някой допълнителен въпрос – не се свени да ме потърсиш.

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *