Блог

4-ти рожден ден – предизвикателства, емоции и равносметка

Здравей,

През тази седмица празнувахме 4-ИЯТ рожден ден на Алекс. Нейните празници винаги са били специални за мен и винаги съм подхождала с особено старание. Вълнението беше голямо и реших с този пост или поне със снимките към него, да те направя съпричастна към събитието. Разбира се , ще ти разкажа и какво научих от цялата лудница по организацията.

Тази година беше различна за нас. За първи път правихме детски рожден ден в истинският смисъл на думата. До сега винаги сме правили едно парти в детската с приятелчета от градината и една вечеря със семейството и нашите  приятели.

Предизвикателството пред мен беше немислимото число от 12 дечица, на различна възраст и с различни интереси, някои от които не познавах добре. До сега никога не ми се е налагало да мисля за меню или да се занимавам с кой – знае каква организация за рожденият ден. А и тази година за първи път не използвахме декоратор.

Най- вероятно ти знаеш, че аз се запалих по балонната декорация и напоследък експериментирам, но за рожден ден и то нейн не бях правила до сега. Сигурно ти се струва нелепо, но Алекс е на възраст, на която има някаква изградена визия и съответно- очаквания. Също вълнението от каненето на децата от градината , ясно си пролича при нея.

В крайна сметка ми се наложи да се откажа от ресторанта, с който съм свикнала да работя и започна търсенето ми на място за рожденият ден. Първоначалната ми идея беше да го направим в Capella Play, но не можахме да постигнем консенсус с Александър. Особеното беше , че като изключим Борчето имаше и доста деца на наши приятели, под възрастта за детски кът (4г. ).

След като не се съгласихме на варианта с детски клуб, преминахме към ресторант с детски кът. Единственият, за който се сещахме (освен Хепи) беше Академия Витоша, където доста наши познати с деца са ни канили и сме празнували. Почти се бяхме спряли на този вариант, когато аз се сетих за Голямата стая.

Голямата стая посетих преди няколко месеца на събитие на мой любим бранд. Определено ми хареса. Голямата стая е заведение тип сладкарница със зала за събития. Направена е в невероятно сладурски стил и честно казано, ако Алекс не държеше на балоните, можеше да се мине и без декорация.

Залата съдържа голям диван и табуретки за общо поне 15 човека и голяма маса за хранене с високи столове за още толкова хора. Има обособена сцена с Бяла дъска, на която може да прожектираш филм, снимки или др. Разбира се има озвучение, предлагат декорация и торта и т.н. Наистина много красиво и бутиково сладко местенце. Локацията е малко кофти, но бях готова да го преживея.

Изглеждаше ми идеално. Няма да те лъжа, нещата не минаха гладко с тях и като цяло едва ли бих повторила точно там. Няма да те затормозявам с личните си преживявания, все пак хора сме, може би аз тръгнах с грешна нагласа. Въпреки това – според мен вариантът със зала под наем е супер за подобен повод.

Наехме аниматори, които играха с децата около два часа. Дори и по- малките се включиха. Ние бяхме с две момичета , които напълно се справиха с 12 броя малчугани. Имайки впредвид, че и там имахме екшън и в крайна сметка те имаха много малко време за организация, се бяха подготвили супер добре на много прилична цена. Ако ти предстои повод и си от София, можеш да ми пишеш на лично- с радост ще ти дам контакт. Това, което искам да кажа е, че ако намерите подходяща зала, можете да минете дори доста бюджетно и ефектно.

В един детски клуб, освен меню за почерпка, трябва да се предвиди и заплащане на къта за всяко дете. В един хубав ресторант, също не би било евтино. В зала обаче , нещата стоят доста по- прилично. Стандартната цена за наем на час в София е 50 лв на час. Освен Голямата стая, ние сме ползвали и The Street, която е прекрасно декорирана в стил Италия, напълно оборудвана зала.

Разочарованието ни от работата с Голямата стая беше от очакването, че нещата щяха да стоят като в The street. Тази зала е много красива,  с тапети , подобни на старинна улица в Италия. Има всичко необходимо. От кухня и бар- до озвучаване, което влиза в цената. В Голямата стая платихме такса, че не сме взели тортата от тях… В The Street плащаш само мястото и вкарваш всичко отвън. Има обособен паркинг и други екстри. Хората ти отварят, затварят и чистят след теб. Това разбирам аз под зала под наем.

Моят опит с организирането на 4- ИЯТ ни рожден ден, сочи че с една подобна зала, аниматори и не много храна можеш да спретнеш прекрасно прекарване, както за децата, така и за родителите. Честно казано, ако намеря подходяща зала за събития бих заложила на същата стратегия и догодина.

Децата щуряха, играха, скачаха , пяха. Алекс остана супер доволна и определено програмата на аниматорите ги зарадва повече от всеки детски кът, на които сме били досега. За съжаление тази година разбрах, че не съм подготвена за “детските” партита и не знам много подходящи места в София.

Чувствам се напълно начинаеща, а съм наясно че това беше само началото и следващите години ще е все – така… Затова ще се радвам на твоята помощ 🙂 Как организираш празниците на твоето дете? На какви места залагаш? Какво според теб е най- важно? Ще се радвам да ми споделиш.

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *