Блог, Момичетата на успеха

Проект “Момичетата на успеха” – бизнес дамата

Здравей,

Честит ни Октомври. По традиция с началото на месеца, в блога идва и време за успешните дами- примери. Още в началото на проект Момичетата на успеха ти обещах, че ще ти разкажа и за по- непопулярните примери, които градят успеха си всеки ден.

След като в последните няколко статии ти разказах за дами, успешни в актьорството, личностното развитие, спортът и телевизия, дойде моментът да се обърна към успешните бизнес примери. Днес ще ти разкажа за една дама , чието име е популярно покрай друго име. Име, което стана символ на стил, визия и безкомпромисно качество. Това момиче е Доника Анчева, но всъщност тя е лицето на едно друго популярно име, а именно PARAMIDONNA.

 

Още в началото на лятото ти разказах за марката, за моделите й и част от постиженията на този сравнително млад за пазара ни бранд. Днес обаче ще ти разкажа историята на една жена , авантюрист, която посмя да превърна страстта си в бизнес. Бизнес, който днес е надминал доста от “по- старите” играчи и който смело излезе извън пределите на нашата страна.

Нека ти разкажа повече за PARAMIDONNA. PARAMIDONNA е бранд за бански костюми и плажни облекла, създаден през 2015г. Посланието на бранда е “за моята жена” (от испански и италиански para mi donna). Продуктите на марките са известни с безкомпромисно качество в избора на материи, платове и материали , и с внимание на всеки детайл.”PARAMIDONNA е бранд за модерната жена, която обича да пътува и смело заявява своята индивидуалност.”- казва Доника за своята марка.

Към момента PARAMIDONNA е с добре развита търговска мрежа в страната и чужбина, както и онлайн търговия. През лятото на 2018-та бранда взе участие на международния форум Miami Swim Week , редом с много други известни марки. На изложението UNIQUE BY MODE CITY, което се провежда ежегодно в Париж, представители на марката получават възможността да се срещнат с бъдещи съдружници и да представят за първи път колекция 2020.

Модели на PARAMIDONNA са избирани за много едиториали за известни списания като Switch Magazine Sposa, The Italian Reve, L’officiel и други. Работата на бранда е отразена и в списанията British Vogue, Vogue Russia, Brides Magazine. Никак не е зле, нали?!

PARAMIDONNA е символ на успех  и именно затова избрах през Октомври да си поговорим с Доника за създаването на марката и за това каква е нейната рецепта за успех. На въпросът какво за нея е PARAMIDONNA днес , тя отговаря – “PARAMIDONNА е една сбъдната мечта” Ето какво още ми разказа Доника:

Q: Разкажи ми за теб. Коя е Доника, отвъд PARAMIDONNA…?

A: Нормално момиче,което много обича да пътува, да спортува,да се гмурка и си поставя постоянно нови предизвикателства.

Q: Опиши себе си с една дума…

A: Авантюристка.

Q: От къде започва твоя път?

A: Пътят ми започна преди да основа PARAMIDONNA. Винаги съм имала влечение към създаването на модели,на нещо ново.А всъщност съм завършила счетоводство.Тези две неща се срещнаха в един момент и резултата е налице. След едно мое по-дълго пътуване в чужбина,се върнах в България и бях решена вече да го направя. Имах нужното вдъхновение и мотивация. Обмислях го дълго,но с течение на времето,в движение избистрих концепцията.

Q: “Аз съм успешна, защото”

A: Според моите критерии,не мога да се нарека такава,но ако успеха се дължи на нещо то това е упоритост.

Q: Каква е твоята дефиниция за успех?

A: Успехът е хубаво нещо,но пътя към успеха е по- интересен и вълнуващ. Успехът е работа,упоритост и доза късмет.

Q: Кой е моментът в живота ти, в който си се почувствала наистина успешна?

A: Надявам се, че предстои да го почувствам!

Q: А имало ли е момент, в който си искала да се откажеш?

A: Имало е такива моменти,но вдигам глава казвам си “Аз мога” и продължавам напред. Не се сещам за нещо в живота ми ,от което съм се отказала, само защото имам трудности или нещо подобно.

Q: Има ли рецепта за постигане на успеха?

A: Има да(: Много много труд и постоянство.

Q: “Дължа успеха си на”….

A: … На себе си, на всички които ми помагат и подкрепят и  разбира се на целия екип на PARAMIDONNA.

Q: Каква е цената на успеха?

A: Цената на успеха е висока.Трябва да си готов да изкачиш Еверест, за да успееш.

Q: Какъв съвет би дала на останалите жени, които мечтаят за успех в своите области?

A: Съветът ми е да вярват в себе си,да не се откавазват пред трудностите,а напротив- да се амбицират от тях,да бъдат упорити и последователни.

Q: Довърши изречението : Момичетата на успеха….

A: …са силните момичета, вярващи в себе си и борещи се за мечтите си!

Това беше историята на модерната принцеса днес. Доника е пример за успешната млада жена. Тя всеки ден води своята битка и отстоява своята мечта, която днес е и нейният бизнес. Дони ни доказва, че има формула за успех в България, отвъд пошлостта. Надявам се нейният път, изпълнен с постоянство и упорство, да те вдъхнови и ти да се бориш за мечтите си.

 

 Днес ти представих нейната история, за да ти покажа, че нищо не се отплаща така, както трудът и желанието. Тя вече е взела съдбата си в свой ръце . А ти? Готова ли си за своето предизвикателство, наречено успех?

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *