Uncategorized, Момичетата на успеха

Проект “Момичетата на успеха” – Момичето с кауза

Здравей

И добре дошла. Отново дойде моментът да си говорим за успешните примери. Не, че съм пристрасна, но този проект истински ме вдъхновява. Днес ще имам невероятната възможност да ти представя не само едно вдъхновяващо момиче, но и една идея, която има силата да променя животи!

Днешната ми героиня е по- различна от всички останали до сега. Причините са много, но основната е, че за първи път ще ти покажа история за жена, застанала зад социална кауза. Каузата, за която ще говорим е доста мъчителна. За мен и Ивелина тази кауза е въпрос на визия, но за всяка 4- та българка е болезнено ежедневие.

Домашното насилие е наболял проблем в България , но за жалост не му се дава достатъчно гласност.Ивелина вярва, че всеки от нас е роден с две мисии. Едната е личностна, а другата е да допринесе с нещо за развитието на обществото, в което живеем. И въпреки, че никога не е била “жертва” решава да се самоиницира и създава “За теб”. “За теб” е първото приложение, което може да помогне на жени в риск.

Мобилното приложение “За теб” е създадено ,специално за нуждите на засегнатите в България. Аппа обединява всички организации в страната, правейки процеса за намиране на помощ и информация, както по-бърз, така и по-лесен. Апликацията е за Android и iOS и е хитро замаскирана като приложение за следене на месечния цикъл.

Освен информация, “За теб “ ти дава възможността да водиш собствен дневник, в който да описваш случаи на тормоз. Ако се чудиш дали ти или твоя позната сте засегнати от този така наболял проблем, “За теб” предлага тест, които ще ти даде отговорът.

Може би не знаеш, но аз съм инициатора на каузата “Сърце за пример”. Ако не си чувала за нея – просто напиши във google- има доста информация. Когато забременях с Борис бях зациклила и изгубила мотивация. Имах чувството, че на хората просто не им се слуша. След като срещнах Ивелина- отново съзирам надежда. Защо проектът “За теб” е толкова специален?

В момента апа активно се използва от 2000 жени, което за България е доста сериозна бройка , имайки предвид че е достъпен от 1 месец. В бъдеще планът е да се разпространи и в други държави, но за начало целта е да се развие в България и да достигне до възможно най- много потребители. Очаква се скоро да сe пуснат нови функции, които да направят приложението максимално полезно.

Но все пак днес си говорим за успешните примери и затова нека се обърнем към Ивелина и нейнатА лична история. Едно младо момиче, успяла в кариерата си и незасегната от този проблем , решава да инвестира време и средства, за да се бори. Вдъхновяващо, нали? Аз лично се радвам да виждам такива хора! Но все пак нека ти разкажа нейната “приказка”…

Кариерата й на модел започва когато е на 13 . Работила е в Милано, Париж, NY, Дубай, Банкок, Токио, Истанбул, Финландия, Естония и други. Между 14-19 годишна възраст пътува постоянно и казва : “ Работата и пътуванията ми помогнаха да порастна доста бързо. Благодарна съм, че имам възможността да се запознавам с нови и интересни хора, да опознавам нови култури и да виждам живота и света през различна призма. “

Снимала е за Харпърс Базар, Космополитан, Грация, а през януари една от мечтите й, а именно да стане част от модната библия Vogue – се сбъдва. Била е лице на марки като Fendi, Max Factor, Tresemme и много други. Живот мечта, особено за момиче ,тръгнало от България!

След като завършва гимназия, продължава обучението си в Лондон, където това лято завършва Бизнес и Маркетинг, фокусирани върху модната индустрия. Работи като маркетинг стратег за няколко бранда и високо цени възможността, да прилага знанията си в реална работна среда. Именно образованието й изиграва ключова роля за създаването на стратегията , движеща идеята “За теб”.

“Учих маркетнинг и разбирам колко голяма е силата на социалните мрежи, маркетинга и технологиите. За това реших да събера тези три оръжия в един проект.Като жена, искам да използвам платформата си и да събера хора със същите цели и идеали.Водена от максимата “ Заедно можем повече”, реших да създам мобилна апликация, която обединява всички съществуващи методи и институции, борейки се заедно срещу домашното насилие.
И така се роди “За Теб”. “- казва Ива за пътят, които е извървяла по проекта си.

Днес говори Ивелина Чоева – едно момиче с кауза.

Q:Разкажи ми за теб. Коя е Ивелина…?
A:Ивелина е едно огромно кълбо от идеи, амбиция и любов към живота. Леко хаотична, винаги мечтаеща и много нетърпелива.

Q:Опиши себе си с една дума…
A:ДИРЕКТНА (понякога повече отколкото трябва хаха)

Q:От къде започва твоя път?
A:Родена съм в Хасково.
Там прекарах и по- голямата част от детството си. През този период развих афинитет към изкуството във всичките му форми, научих важни житейски уроци и изживях едни прекрасни, безгрижни години.

Q:”Аз съм успешна, защото”
A:Работя върху проекти, които наистина чувствам близки до сърцето си. Успявам да запазя себе си и да не предавам принципите си, независимо от ситуацията, в която се намирам.

Q:Каква е твоята дефиниция за успех?
A:Усърдна работа! Няма нищо по- хубаво от това да видиш свой проект работещ и реализиран, след като си вкарал душа, сърце и безбройни безсънни нощи в него.

Q:Кой е моментът в живота ти, в който си се почувствала наистина успешна?
A:19.09.2019- датата, когато направихме представяне на мобилното приложение “ За Теб“. Виждайки всичко,което беше просто идея в главата ми в реален продукт, който се използва от нуждаещите се -беше един от най- прекрасните моменти в живота ми.

Q:А имало ли е момент, в който си искала да се откажеш?
A:Не! Имало е моменти, когато не знам как да разреша даден проблем. В такива случаи, за мен няма: „Ох, не мога повече.“
Намесва се амбицията, сядам и си оправям кашите, без да мрънкам.

Q:Има ли рецепта за постигане на успеха?
A:Вяра в себе си и това, което искаш да постигнеш. Независимо какво мислят „другите“!
Концентрация, упоритост и любов към това, което правиш.

Q:”Дължа успеха си на”….
A:На майка ми, която винаги е подкрепяла всяка моя луда идея и от ранна възраст ме научи, да скачам с два крака в морето на предизвикателствата!

Q:Каква е цената на успеха?
A:Често цената е времето, прекарано с близки хора.

Q:Какъв съвет би дала на останалите жени, които мечтаят за успех в своите области?
A:Колкото и клиширано да звучи,няма нищо невъзможно! Има недостатъчно желание и мързел, но не и невъзможни мечти. Обградете се от позитивни и интересни хора, живейте, обичайте, впускайте се в приключения, грабете с пълни шепи от живота, не се страхувайте и работете здраво!

Q:Довърши изречението : Момичетата на успеха….
A:…са тези, които действат днес, не утре и не от следващия понеделник.

Това беше моят успешен пример днес. Надявам се да съм успяла да те вдъхновя – да мечтаеш, да действаш и да продължаваш напред. Ако искаш да разгледаш идеята на Ивелина, можеш да го направиш на www.zateb.org. Ако не се чувстваш комфортно, да го направиш – използвай опцията “private search “. Имаш възможност да свалиш приложението напълно безплатно от твоя App Store & Google play, дори и да го ползваш само за месечния си цикъл. Не забравяй, “За теб” подкрепя, както жени, подлагани на систематичен тормоз, така и случайни жертви… пък дано не ти се налага.

Ако си се вдъхновила и искаш да се включиш в битката – доброволци и партньори, които да се присъединят към проекта, се търсят винаги. “Колкото повече позитивна и чиста енергия и идеи, толкова по- добре.”- казва Ивелина.

Вярвам, че след няколко години с хора като нея, процентите на домашно насилие в родината ,ще са намалели. И точно тогава тя ще е постигнала целта си.

Бъди част от нейната история и подкрепи “За теб”. Разкажи за приложението на близки и познати, сподели нещичко в социалните мрежи. Това може да спаси нечий живот!

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *