Блог, Да сготвим вкъщи

Мързеливо руло Стефани

През Декември домът ни е пълен и озарен. И посрещаме най- много гости и не, не е само на Коледа! Предполагам и при теб е така, затова реших днес да ти споделя една любима мързелива рецепта, която става буквално за 45 минути. Досега не съм споделяла рецепти, но ако ти е интересно – имам една шепа лесни, но ефектни хитринки. Днес ще ти покажа точно една от тях.

Обичаш ли руло Стефани- аз обожавам! Или просто обичам кайма , спорно е! 😁 През годините съм правила доста експерименти за пълнени кюфтенца, но имам една рецепта, която наистина оставя впечатление.

Моята идея е взаимствана от оригиналните “Шотландски кюфтета”, но е по- българена, по наш вкус. В оригиналната рецепта се използва сос Уорчестър , докато аз си приготвям домашен сос с чушки , домати и моркови или слагам готов сос на Дерони (барбекю сладък).

Рецептата е лесна, подходяща за всяко ниво готвач, дори и не особено опитен, като мен. Аз лично добавям и от рецептата за руло Стефани, като към каймата слагам кисели краставички, освен соса от моркови, чушки и домат.

Ето и рецептата в стъпки :
7 БР яйца
500 г кайма
2 щипки сух кимион
2 щипки магданоз (може и сух)
150 г ситно нарязани чушки
1 обелен и настърган домат
2 скилидки чесън на ситно
1/2 морков на ситно
200 г кисели краставички
100 г галета
100 г брашно

Сварете 6 БР яйца. Сместа за каймата пригответе както следва:
Първо смесете съставките за соса, добавете каймата и подправките. Разбъркайте добре и прибавете краставичките. Охладете и обелете яйцата. Увийте яйцата с получената смес. Разбийте едно яйце в отделен съд. Овалете полученото кюфтенце в брашното, намажете с разбитото яйце и добавете галета. Пече се 20-25 минути на 200 градуса, в предварително загрята фурна. Рецептата е за 6 БР кюфтенца, напълно достатъчна за 4 членно семейство. Bon appetite!

Поздрави,

Е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *